Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

‘Dexter’: de nobele slager

(Dexter slachtoffer kas)

Een kleine tien jaar geleden bezat ik mijn laatste televisie en sindsdien heb ik niet het idee dat ik veel bijzonders mis. Zo startte ik onlangs – na verschillende tips van mensen die ik in het algemeen toch redelijk serieus neem – aan de serie ’24′, maar dat was al met al toch behoorlijk teleurstellend. Net iets te vlakke personages, een matige hoofdpersoon en her en der zichtbare mensen van de belichting en camera’s. Niet echt de moeite waard dus, behalve in tijden van extreme verveling.

Echter, een maand of drie geleden attendeerde een vriend me op ‘Dexter’. De serie behandelt het leven van een seriemoordenaar die werkt als bloed-specialist bij de recherche in Miami.

Deze Dexter Morgan bejaagt zijn prooien uit een soort ‘innerlijke nood’ en laat weinig sporen na. Ook voert hij dialogen met zijn overleden vader, gaat incidenteel partnerschappen aan met mensen die hem ‘zien zoals hij is’ en wordt bovendien zélf op de huid gezeten door wantrouwende collega’s en sinistere derden uit zijn bizarre verleden. Daarnaast zijn er nog dolkomische karakters zoals zijn grofgebekte zus Deb en de perverse Vince Mazuka. Een vijftal seizoenen x 12 afleveringen telt Dexter inmiddels en naar verluid wordt aan het zesde gewerkt.

DF


Tags:        |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>