Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

De Balkanisering van de polder


Ruim 20 jaar geleden verhuisde ik kort voor mijn 16de verjaardag naar Amsterdam, waar ik als enigszins sociaal gehandicapt boertje in de vijfde klas begon. Aanvankelijk vonden mijn medescholieren van het Hervormd Lyceum Zuid (HLZ) me nog wel een soort amusante zonderling maar al na enkele maanden sloeg de sfeer helaas radicaal om.

Voor het vak Maatschappijleer moest ik een spreekbeurt houden en in mijn naïveteit koos ik ‘immigratie & integratie’ tot thema’s. De strekking van mijn verhaal was dat als bepaalde trends binnen die sferen zich door zouden zetten er in de nabije toekomst forse problemen zouden ontstaan, die maatschappelijke verhoudingen op scherp zouden kunnen zetten.

Indertijd leken criminaliteit, analfabetisme en werkloosheid (plus bijbehorende kosten voor de verzorgingsstaat) onder met name Antillianen en Marokkanen me het voornaamste probleem. Mijn nederige oplossing: geld dat nu gebruikt wordt om nieuwkomers op te vangen afbuigen naar integratie-projecten, voor uitkeringstrekkers een verbod op gezinsvorming (vanuit het moederland) en intrekking van verblijfsvergunningen voor immigranten die zich van meet af aan ernstig menen te moeten misdragen of geweldsdelicten en sociale fraude plegen.

~ ‘De jacht‘ ~

Ik wilde nog uitleggen dat me dit het gunstigst leek voor zowel Nederlanders als ‘medelanders’, indertijd een gangbare benaming voor allochtoon als ik me niet vergis. “De grote en groeiende stroom nieuwkomers versterkt het isolement en belemmert integratie, zelfredzaamheid en …”

Enkele oudere leerlingen onderbraken me inmiddels met Hitler-groeten terwijl ze met twee vingers onder hun neus snorren nabootsten. Vervolgens werd ik enkele minuten grondig en agressief – doch op politiek-correcte wijze – gevild door in Arafat shawls gehulde klasgenoten plus mijn lerares. Kort erna werd ik nog afgemaakt in een verhaal in de schoolkrant en mijn rehabilitatie is er eigenlijk nooit meer echt van gekomen.

(avondwinkel overvallen)

(avondwinkel overvallen)

Later begreep ik uit artikelen en boeken van Herman Vuijsje, ‘Mohamed Rasoel’ en Theo van Gogh dat ik in de vijfde klas een soort aanval overleefd had van ‘het naoorlogs verzet’, als jeugdafdeling van de politiek correcte elite der multiculturalisten of ‘Linkse Kerk’. Overigens heb ik nooit problemen gehad met het idee van een multicultureel Nederland, zolang iedereen maar zijn eigen zaken betaalt en dus geen verzorgingsstaat profiteurisme faciliteert*.

Toen ik studeerde in Utrecht merkte ik dat in achterstandsbuurten etnische spanningen al flink uit de klauwen liepen, maar de politiek reageerde hooguit met makkelijk te omzeilen lapmiddelen. Allerlei juridische en andere ‘eisen’ aan immigranten bleken boterzacht waardoor – ondanks de groei van het aantal ‘incidenten’ – de stroom nieuwkomers bleef groeien. Toen de regering een ‘inkomenseis’ invoerde bedacht ik me binnen een seconde: “Goh, dat wordt een levendige handel in arbeidscontracten van een maand, waarbij uitkeringen, kinderbijslag, huursubsidie en vele andere toeslagen en regeling onbeperkt geplunderd kunnen worden.” Met name in islamitische gemeenschappen schijnt voor mannen werkloosheid een grote schande te zijn, dus kon via de regelingen van de verzorgingsstaat dat gebrek aan status gecompenseerd worden met veel zonen.

Elke dag maken honderden half-geïntegreerde types vol agressie ‘s lands hoofdstad onveilig en in veel andere regio’s is de situatie niet veel beter. Als ik de videobeelden van mishandelingen en steekpartijen zie – en dan zwijg ik nog over de pooiers onder de “moslims” – dan zie ik dat mijn grootste angst bewaarheid aan het worden is. Langzaam maar zeker lijkt een sektarische veenbrand ons poldertje te verzwelgen terwijl politici vooral druk zijn met de wietpas, die leefbaarheid, toerisme en werkgelegenheid schaadt. Terwijl in de islamitische wereld het volk de macht overneemt van het tuig dat ze decennialang onderdrukte, lijkt hier haast het omgekeerde aan de hand. De staat geeft het schorriemorrie min of meer de vrije hand om de samenleving te intimideren. Het is zonder meer crimineel dat de overheid de aanpak van tuig op een laag pitje zet en daders absurd snel vrijlaat. Enige optie om dit probleem via remigratie op te lossen is een uittrede uit de Europese Unie, maar da’s altijd nog te prefereren boven Balkanisering en een burgeroorlog.

Als ik nu terug kijk op mijn spreekbeurt vraag ik me regelmatig of kinderen gemiddeld minder last hebben van de (ideologische) waan van de dag dan volwassenen.

DF

* ik zou niet graag in een monoculturele samenleving wonen, eerlijk gezegd

Gerelateerd:

No-Gooi area Naffersum

Vrouw-van-de-straat’: seksuele intimidatie in België

Ethiopische joden en de Nederlandse droom

Ter verdediging van imam Fawaz Jneid

Archipel van bendes in Vondelpark


Tags:        |      |      |      |      |      |      |      |      |      |   

1 reactie

  1. Hi Daaf,
    Goed om ter afsluiting aan te haken c.q. terug te vallen op de eerste regels over je spreekbeurt. Dan is je verhaal ‘rond’.
    Verder prima, maar uitdagend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>