Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

De ambtenarij faalt, ‘het publiek’ betaalt

gier Tanzania kop
Mede dankzij de economische crisis heeft de Nederlandse bevolking het zwaar, net zoals de rest van Europa. Regeringen en de instellingen van de EU hebben tekorten en proberen die aan te vullen met de introductie van nieuwe belastingen en verhoging van bestaande tarieven.

De Nederlandse overheid verhoogde de BTW en accijnzen, bedacht de ‘verpakkingsbelasting’ en maakte zich zelfs schuldig aan heling bij de jacht op zwartspaarders in Zwitserland.

vulture in tree Tanzania gierOp zijn beurt speelt de Europese Unie zijn eigen spelletjes afpersing.

Zo zet het normaliter tandeloze Europarlement de noordelijke lidstaten onder druk om meer ‘af te dragen’ en worden bedrijven van binnen en buiten de EU met forse boetes wegens kartelvorming om de oren geslagen.

Dat ondernemers niet anders kunnen dan de kosten hiervan doorrekenen aan de consument boeit de Europese ambtenarrij niet.

Als belasting niet rechtstreeks te heffen is, dan maar indirect denkt men binnen de Brusselse paleizen.

Het fanatisme waarmee lokale en internationale bureaucraten andermans geld binnenharken staat in schril contrast met de onzorgvuldigheid waarmee dit vervolgens gespendeerd wordt.

sticker gier Amsterdam 2013 vulture

Ambtenaren van de EU sluisden de laatste decennia honderden miljarden euro’s naar door en door corruptie Zuid-Europese regeringen terwijl – tegen de afspraken in – serieuze controle ontbrak.

Dat Europese burgers dankzij dit criminele wanbeleid nu massaal ‘de broekriem moeten aanhalen’ wekt bij bureaucraten geen enkele bescheidenheid of schaamte op.

Ook de Nederlandse overheid vertoont een dergelijke kwistigheid als het aankomt op het verbranden van belastinggeld.

Zo wordt de subsidie aan Bureau Discriminatiezaken in Den Haag stopgezet omdat de stad er “geen vertrouwen in heeft dat de organisatie het antidiscriminatiebeleid succesvol kan uitvoeren.” Ook al is een organisatie volledig disfunctioneel, toch loopt de subsidie door tot januari 2014.

gieren bij karkas, Tanzania

gieren bij karkas, Tanzania

Ook de corruptieaffaire rond scholengroep Amarantis toont een opvallende coulance jegens corrupte bestuurders in de (semi)publieke sector.

Het inmiddels al gecensureerde rapport erover wijst naast de betrokken bestuurders ook andere schuldigen aan, waaronder de raad van toezicht, de onderwijsinspectie en het ministerie.

Voorlopig wordt dus geen aangifte gedaan tegen de betrokkenen bij deze megafraude.

Motto van het verhaal: “als de ambtenarij faalt, is het ‘het publiek’ dat betaalt.” De overheid is een kwistig soort aasgier

DF

Gerelateerd:

Ad Melkert, de joker van het ESF, is terug

Ondernemers, waar blijft uw verzet tegen dit kabinet?

Overheid strijdt schijnbaar voor het goede

Absurdistan in de polder

Nederlands geld is verkwist, dus EU heeft doel bereikt

Half-open inrichting Nederland


Tags:        |      |      |      |      |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>