Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Drugsproductie: camouflage & criminaliteit

“It’s so overt, it’s covert”

- quote uit film Sherlock Holmes 2

Dieven doorzoeken vaak eerst badkamers omdat de gemiddelde Nederlander ervan uit schijnt te gaan dat ‘criminelen daar niet snel buit zullen verwachten’ en cocaïne smokkelt men in – onder andereinsecten, tegelskerstkaarten, dreadlocks, rolstoelen, luiers, schaakborden, Jezus-beelden en zelfs in vleugels van vliegtuigen. Mensen spannen zich tot het uiterste in om hun bezittingen voor de autoriteiten en (andere) potentiële dieven af te schermen.

Complexer te verhullen dan een paar kilo narcotica of enkele juwelen zijn hennepkwekerijen. Niet alleen gaat het wat betreft inhoud al snel om enkele tientallen kubieke meters, ook trek je ongewenst aandacht wegens de geur, zakken vol met bedrijfsafval, de warmte die de verlichting produceert en de bijbehorende elektriciteitskosten. Om dit soort redenen worden wietplantages inmiddels verstopt onder vijvers of zelfs op drijvende pontons.

De dappersten onder de kwekers verkiezen echter een ‘vlucht naar voren’, zoals die held met zijn tuin van 500 planten onder het kantoor van de belastingdienst te Emmen.

Of hij ook stroom aftapte van de fiscus is mij onbekend, maar het zou een positieve ontwikkeling zijn dat mensen eens de moed opvatten om terug te rippen.

Wat dit type anarchistisch ondernemerschap betreft denk ik dat de Russische stad Jekaterinburg voorlopig niet snel overtroffen wordt. Tijdens een inval ontdekten politie-agenten er onlangs een compleet ‘meth-lab‘ – van waaruit ook werd gedeald – pal boven de plaatselijke rechtbank.

“Een geavanceerd ventilatiesysteem voorkwam dat de stank van de productie de rechtszaal binnen waaide.”

David Frankenhuis

Gerelateerd:

Natuurmens in stad II


Tags:        |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>