Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Terreur tegen buren is onislamitisch

poster alle moslims terrorist Amsterdam

Het zou jammer zijn als politici de problemen die enkele tientallen Marokkaanse jongeren veroorzaken in de Amsterdamse Diamantbuurt in verband zouden brengen met de islam.

Zo’n relatie wordt noch gerechtvaardigd door de relatief tolerante islamitische geschiedenis, noch door de openbaringen aan Mohammed.

holy Quran Koran Engelse editie

De problemen in de Diamantbuurt zijn eerder te wijten aan hufterigheid en een gebrek aan belangstelling voor de islamitische bronnen, dan aan een of ander primitief fundamentalisme.

Naast algemene geboden in de Koran en de overleveringen (‘hadiths’) om goed te zijn tegen mensen die de moslims geen kwaad berokkenen, heeft Mohammed ooit gezegd dat “degene wiens buren niet veilig zijn voor zijn kwaad, geen gelovige is” (of: “diegene zal het paradijs niet binnengaan”, in een andere versie).

DF

Bron: ‘Tuinen der oprechten’, Imam an-Nawawie/Riyaad as-Saalihien, Islamitisch Cultureel Centrum Nederland (ICCN), 1995, Den Haag, pagina 120/121.

Tags:        |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>