Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Bouwbordeel Nederland: ongestraft stelen van het volk

sticker 'PvdA vastgoed maffia'

Nederlanders die voorstander van een grote overheid zijn en dus weinig bezwaar hebben tegen hoge belastingen, zijn vaak racisten.

Niet dat ze een soort neo-nazi’s zijn of zelfs ook maar slechte mensen, wees gerust, maar racisten, dat wel, of etnocentrisch op z’n minst.
sticker super fatcat Amsterdam center 2014 February cat

Afrika: verspilling, corruptie & dictatuur
Zulke mensen zien de problemen met corrupte en dictatoriale overheden in Afrika, Azië en Latijns Amerika en vinden als gevolg daarvan dat zulke regio’s beter af zijn met kleinere overheden.

pig sticker oink Amsterdam 2013 November swine hog porc varkenVia IMF en Wereldbank dwingt ‘het westen’ dergelijk beleid zelfs af in de landen waar vooral donkere mensen wonen. Objectief gezien vergroten verspilling en corruptie de schulden van zulke staten, dus lijkt het de mening van dergelijke Nederlanders kleurenblind.

Maar waarop baseren zij het idee dat bijvoorbeeld de Nigeriaanse staat wél disfunctioneel is en die in Nederland niet?

Beide overheden voeden zich met inkomsten via belasting en die uit delfstoffen, met als enige objectieve verschil dat daar vooral bruin-zwarte mensen ambtenaar zijn en hier vooral witte.

Is de corruptie hier minder?

‘De Wijkertunnel’
Dankzij speurwerk van het Financieel Dagblad is vandaag een ingenieuze constructie uitgelekt* waarmee bankiers en ambtenaren de bevolking geld uit de zak weten te kloppen.

sticker sticky fingers Amsterdam 2013Bouwproject ‘De Wijkertunnel’ bij Beverwijk blijkt in de eerste 15 jaar na opening de overheid al 386 miljoen euro te hebben gekost. De ‘private partijen’ ING en Commerzbank investeerden slechts 185 miljoen, wat de banken een jaarlijks rendement van bijna 11 procent opleverde.

sticker prime suspect NS Nederlandse Spoorwegen Amsterdam

Tot 2026 “moet” het volk – in totaal bruto 722 miljoen euro – doorbetalen aan dergelijke corruptie.

Ruim tien jaar geleden was dit ‘project’ ook al in het nieuws, indertijd wegens corrupte ambtenaren en aannemer Koop Tjuchem.

Regelmatig namen managers van het bouwbedrijf ambtenaren mee voor een bezoekje aan de lokale hoeren van Yab Yum, dat bekend stond als het ‘bouwbordeel‘. Faciliteert onze overheid de loverboys?

sticker bankrupt Amsterdam Noord NDSM 2013 September

corruptie bij moralistisch links
Het grappigst is het natuurlijk als de idealistische leiders van progressief Nederland zich aan belangenverstrengeling schuldig maken om er financieel beter van te worden.

Dus belastingen verhogen en stelen tegelijkertijd. Zo creëerde in de jaren zestig het door de PvdA-gedomineerde stadsbestuur – “dat verder alleen maar de bouw van sociale huurhuizen toestond” – voor zichzelf een ‘woonparadijsje‘ in Amsterdam Zuid bestaande uit 64 nieuwe koophuizen.

sticker Cartel AmsterdamDe woningtoewijzing rondom het prestigieuze nieuwbouwcomplex Silodam (stadsdeel Westerpark) verliep ook bepaald niet kosjer.

sticker 'vliegend zwijn'

“Ondanks dat het aantal inschrijvingen het aantal beschikbare woningen veruit overtrof, slaagden drie politici/ ambtenaren uit het stadsdeel erin een appartement in het complex te bemachtigen. Zij waren alle drie bij de bouw van het complex betrokken (en kregen) een voorkeursbehandeling van de private ontwikkelaar, maar daarbij zijn geen wettelijke of gemeentelijke regels overtreden omdat die niet bestonden. (…) Bureau Integriteit kon niet achterhalen wie er nog meer op deze lijst stonden, omdat de projectontwikkelaar geen inzage in de lijst wilde geven.”

ontwikkelingshulp voedt corruptie
“Maar de overheid gebruikt het geld toch ook om mensen in arme landen te voeden? Daar ben je niet tegen, toch?”, is een tegenwerping die ik graag krijg sinds 8 jaar geleden de mechanismen daarachter zich toonden.

Wat bleek indertijd?
Machtige Nederlandse bedrijven hadden zaken gedaan met corrupte dictators in Nigeria, maar dat land wilde plots niet betalen.

sticker paus plus slaven, Tallinn

sticker vrouw satanskruis AmsterdamNota bene de ‘christelijke’ minister Agnes van Ardenne besloot toen zo’n 700 miljoen euro uit het potje voor ontwikkelingssamenwerking ‘over te hevelen’ naar de bedrijven, dus wees gerust: overal waar overheden zijn is corruptie.

Het grootste verschil tussen ons land en Nigeria is dat die bruine mensen precies weten hoe het werkt, terwijl allerlei etnocentrische types zichzelf wijsmaken dat zulks in onze ‘cultuur’ niet bestaat.

DF

*ik gebruik bewust de term ‘uitgelekt’, want de overgrote meerderheid der affaires ziet het daglicht nooit.

Gerelateerd:

Amsterdam: de ‘Taggart Tunnel’ van het GVB


Tags:        |      |      |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>