Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Noord-Nigeria: bloedige aanval na ‘necklacing’

~ niqaab, Tanzania ~

~ niqaab, Tanzania ~

Afgelopen nacht zijn bij een aanval in het noorden van Nigeria minstens 34 mensen omgekomen, toen met explosieven en machinegeweren bewapende bendeleden een vee-markt in de stad Potiskum bestormden. Ook waren er tientallen gewonden en kwamen veel dieren om in het geweld.

De aanval was waarschijnlijk een vergelding voor een mislukte poging om de markt te beroven eerder die dag. De handelaren vochten toen succesvol terug en wisten zelfs een rover te vangen. Deze werd vervolgens ‘ge-necklaced‘: met een autoband om zijn schouders geklemd overgoten met benzine en levend verbrand.

Plaatselijke autoriteiten denken dat het aantal slachtoffers uiteindelijk zelfs hoger zal blijken dan vijftig, maar wegens de islamitische traditie om doden snel te begraven is hierover nog onduidelijkheid. Inmiddels onderzoekt de brandweer of er geen mensen verdronken zijn in waterputten toen zij voor het geweld vluchtten en worden lokale ziekenhuizen overspoeld met mensen op zoek naar familieleden.

Bendes in het gebied schijnen regelmatig paniek te veroorzaken tijdens markten, zodat zij in de daaropvolgende chaos de eigendommen van de handelaren kunnen plunderen.

(UPDATE) Inmiddels al meer dan 60 doden.


Tags:        |      |      |      |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>