Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

‘Besnijdenis-broek als wapen in strijd tegen Aidsvirus’

sticker dragon missing tail swords Amsterdam 2013

Toen Precious Ndhlovu uit Zambia zag hoe haar indertijd 12-jarige broertje leed onder de pijn van zijn besnijdenis ervoer ze enig schuldgevoel, want zij had hem deze ingreep tenslotte aangeraden.

De inmiddels 30-jarige schoolverlater kreeg daarop een ingenieuze ingeving, die op onverwacht grote belangstelling van de overheid kon rekenen.
sticker poor fucking kids Amsterdam 2012

“Na de operatie zag ik de pijn die jongetjes na het uitwerken van de verdoving lange tijd leden en toen dacht ik: ‘hoe kan ik die verlichten’? Vervolgens ging ik nadenken over het creëren van een schild dat de wond tegen contact met de broek kon beschermen.”

Hiertoe sneed ze een plastic flesje doormidden en wist dit met behulp van riempjes aan zijn middel te bevestigen, zodat de gevoelige plek beschermd werd.

Na haar uitvinding met veel succes op Jacob getest te hebben bleef ze werken aan het verbeteren van de ‘besnijdenis-broek’, onder andere door de binnenkant van het flesje met een spons te bedekken. Inmiddels is daaraan nog een middeltje toegevoegd dat de wond schoonhoudt en infecties voorkomt.

sticker man penis Amsterdam center 2013 AugustVolgens Ndhlovu zorgt het apparaat ervoor dat de wond sneller heelt, pijn wordt onderdrukt en dat jongens en mannen al kort na de operatie hun dagelijkse routine weer op kunnen pakken, in plaats van aan het bed gekluisterd te zijn.

Yvonne Mtumbi Mulambwa van het Zambiaanse Nationale Technologie Business Center (NTBC) was erg blij met deze uitvinding en kon hem goed gebruiken in haar besnijdenis-campagne.

“Dit is precies het type innovatie waarop we zaten te wachten, ook omdat het de export kan stimuleren. Extra interessant is dat het bedacht is door een vrouw die de pijn van besneden mannen wilde verlichten. Meer mannen zullen nu kiezen voor besnijdenis zodat we onze doelstellingen kunnen bereiken.”

Tot 2020 hoopt ze dat 2,5 miljoen Zambianen zich in de strijd tegen Hiv en Aids zullen laten besnijden, jaarlijks ongeveer 300.000 mannen. Veel deskundigen zien besnijdenis als een belangrijk wapen in de strijd tegen baarmoederhalskanker en de verspreiding van soa’s.

In Zambia lopen elk jaar ruim 82.000 mensen Hiv op of ontwikkelen het Aidsvirus. De campagne van de overheid richt zich op mannen tot 49 jaar.
sticker 'vliegende penis vleugels', Baltics

Overigens zijn er ook berichten dat besnijdenis de gevoeligheid van de eikel dermate vermindert dat besneden mannen ‘het’ juist liever zonder condoom zouden doen, wat natuurlijk strijdig is met de doelstelling van de campagne.

DF

Gerelateerd:

Scholieren Zuid-Afrika opgelicht door ambtenaren

Kenia: ‘dictatuur van het Parlement’ & ‘MPigs’

President Zuma haalt bakzeil in cartoon-rechtszaak

Daily Talk: Liberiaans nieuws op een kalkbord


Tags:        |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>