Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Bejaarden melkvee voor straattuig

sticker Schurk sc Amsterdam 2013 crook with guns

Slachtoffers van de bende waren allen vrouwen van boven de zeventig. Sommigen kwamen ervan af met blauwe plekken en schaafwonden, terwijl anderen botbreuken en beschadigde ingewanden overhielden aan de berovingen. De serie straatroven vond plaats rond winkelcentrum Keizerswaard in Rotterdam Ijsselmonde.

sticker Bont is voor losers AmsterdamDaders waren een groep scholieren van wie er inmiddels twee veroordeeld zijn tot enkele maanden jeugddetentie, terwijl de hoofdverdachte bestraft werd met anderhalf jaar cel en jeugd-tbs. In totaal waren ze met tien “man”.
sticker Low-Life.ca Amsterdam 2013

Twee van de bendeleden beroofden in 2011 de 80-jarige Wil van der Waal, die daarbij zwaar gewond raakte en kort later overleed.

De rechter vond dat er geen eenduidig verband bestond tussen zwaar gewond raken en overlijden. Het met voorbedachte rade, in groepsverband en middels ernstig geweld beroven van omaatjes levert iemand dus enkele maanden cel op in Nederland.

Voor het besmeuren van een bank met verf verdwijn je waarschijnlijk langer achter tralies.

Wat zouden nabestaanden van mevrouw Van der Waal vinden van het vonnis? “Is dit nog mijn land?” “Wat bezielt de rechter?” “Moet ik het recht in eigen hand nemen?” “Emigratie?”

‘stoer’
Heel in de verte kan ik me voorstellen dat er in bepaalde circuits respect bestaat voor mensen die een bank beroven of iemand met het formaat van een rugbyer, maar welke eer valt er te behalen aan weerloze bejaarden en dan ook nog eens vrouwen?

sticker Street Service Amsterdam 2013

Zit je straks in jeugddetentie te pochen over de low-kick waarmee je “in één move!” zowel het slachtoffer als haar rollator omver schoffelde?

sticker goed bezig Amsterdam 2012

Als je met je nieuwe ‘matties’ je muscles aan ‘t flexen bent in de gym van de gevangenis, snoef je dan over de rondvliegende kunstgebitten die jouw punches veroorzaakten?

Helden …

sticker baas Utrecht 2013straattuig imiteert politici en bureaucraten
Volgen de criminele jongeren simpelweg het voorbeeld van kleine dieven, zoals PvdA-bestuurder Theo Maas uit Breda die onlangs een kerstpakket jatte van ouderenbond Anbo?

sticker tough guys Amsterdam 2013Is het tuig geïnspireerd door allerlei managers en andere semi-ambtenaren die het zorgbudget plunderen ten bate van ‘studiereizen’, privé-chauffeurs en hun eigen bonussen?

Hoe dan ook lijken bejaarden een grimmige toekomst tegemoet te gaan. Het is toch al weer zo’n zeventig jaar geleden dat weerloze mensen in deze polder zo relatief straffeloos beroofd, mishandeld en vermoord konden worden.

burgeroorlog?
Socioloog Hans Magnus Enzensberger ziet dergelijke criminaliteit als symptoom van een slapende burgeroorlog, die onderdeel vormt van een ‘endogeen proces’:

sticker 'man in rolstoel + machinegeweer'“Het is altijd een minderheid die ermee begint; om een geciviliseerde samenleving onmogelijk te maken is het waarschijnlijk voldoende als één op de honderd mensen dat wil. (…) Wat steeds weer opvalt, is enerzijds het autistische karakter van de daders, en anderzijds hun onvermogen om onderscheid te maken tussen destructie en zelfdestructie. (…) Overal gaat het er vooral om weerlozen uit de wereld te helpen. Wie geen machinepistool heeft gaat door voor ongedierte.” (‘Oog in oog met de burgeroorlog’, pag. 15 – 17, 1994)

Het is dus niet zo – wat ik ooit heel naïef dacht – dat mensen slachtoffer werden ondanks het feit dat ze zich niet konden verdedigen, maar juist omdat.

DFsticker old guy two guns 2 Amsterdam

Gerelateerd:

Dievenparadijs Nederland

De Balkanisering van de polder

De Armeense Genocide Mentaliteit

Goelag Archipel voor dementerenden


Tags:        |      |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>