Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Bankwezen bedreigt vrije meningsuiting

Litouwen DNB pinautomaat

In vroeger tijden dienden inperkingen op de vrije meningsuiting vooral ter bescherming van minderheden die de politieke elite niet in staat achtte zichzelf te verdedigen in publieke debatten.

Het valt echter niet te ontkennen dat sinds de groei van het internet, de moorden op Fortuyn en Van Gogh en de opkomst van Wilders de vrijheden op dit terrein gegroeid zijn. De huidige politieke elite heeft weliswaar beduidend minder op met de bescherming van etnisch-religieuze groepen, maar helaas wél met ‘de kwetsbare financiële positie van banken’. Het oproepen tot een ‘bank-run’ kan u daarom in de nabije toekomst tot wel vier jaar cel opleveren.

Partijtje voor de vrijheid sticker

Mij lijkt het logischer en rechtvaardiger om al die frauderende bureaucraten bij de financiële ministeries en zwaar overbetaalde bankiers te straffen voor hun misdrijven, maar daar wil onze regering niet aan.

Misschien is dit omdat een groot deel van de Nederlandse banken inmiddels genationaliseerd is, waardoor ambtelijk-politieke en bancaire belangen inmiddels goeddeels samenvallen.

Het getuigt mijns inziens hoe dan ook van een wrang soort ironie dat een kabinet dat gesteund wordt door twee partijen met het woord ‘vrijheid’ in hun naam de vrije meningsuiting verder in gaat perken.

DF


Tags:        |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>