Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

‘Angstmosfeer’: politieke correctheid op het VWO

~ Amerongen ~

Zo’n 14 jaar geleden zat ik in de vijfde klas van het VWO op een lyceum in Amsterdam Zuid. Het was mijn eerste jaar in de grote stad en ik was een naïeve boerenzoon uit de provincie. Uit die periode herinner ik me nog duidelijk een behoorlijk ingrijpende situatie rondom een spreekbeurt die ik hield voor het vak Maatschappijleer. Onderwerp: immigratie. Aangezien mijn belangstelling zich vóór die recente verhuizing vanuit Driebergen naar Amsterdam met name tot geschiedenis en biologie beperkte, had ik weinig zicht op de nuances in het toneelspel der politieke correctheid.
sticker 'Antifa'
Aldus begon ik nietsvermoedend uit te leggen dat Nederland de laatste decennia een multiculturele samenleving werd, maar dat binnen bepaalde culturele gemeenschappen – met name de Antilliaanse en Marokkaanse – redelijk ernstige misstanden bestonden. En dat terwijl juist uit hún herkomstgebieden de emigratie naar Nederland relatief groot was.

sticker 'buitenlanders, laat ons niet alleen met de Nederlanders'De oplossing voor deze problemen, althans een aanzet daartoe, was simpel, zo meende ik. Zet een maximumgrens op het aantal immigranten uit landen wier emigranten bij ons voor de diverse problemen zorgen en bevorder integratie.

Het ging me toentertijd vooral om criminaliteit – het was een decennium vóór ‘9/11’ – en het hoge percentage uitkeringsgerechtigden onder nieuwkomers. Het waren tekenen van falende integratie en contraproductief beleid, zo redeneerde ik. Bovendien vond ik dat de rechter uitkeringen van criminelen mocht stopzetten. Iedereen met een Nederlands paspoort betaalt immers via belastingen automatisch aan mee aan de uitkeringen en dat leek mij rechtvaardig noch rationeel. Bovendien bleken de resultaten van het tot dusver gevoerde ruimhartige en humane ‘beleid’ bepaald niet bevorderlijk voor het welzijn van de nieuwe Nederlanders.

Helaas, toen ik zo ongeveer op tweederde van mijn verhaal was beland, begonnen sommige klasgenoten erg druk te worden. Met name enkele wat oudere jongeren, wier alternatieve uiterlijk en hol gebabbel hun middelmatigheid van karakter nauwelijks konden verhullen, maakten luidkeels duidelijk dat hun idealistische tolerantie niet voor mijn mening gold.

sticker 'geen mens is illegaal', AFA Amsterdam

“Extreem Rechts”, zo rumoerde het.

“Nazi”, werd het kort later. Ik wist waarachtig niet wat mij overkwam. De eveneens redelijk bevlogen lerares greep totaal niet in, ook niet toen mensen van hun stoelen opstonden, schreeuwden en woeste armgebaren maakten, waaronder zelfs de Hitlergroet. Dit laatste stoorde me, aangezien mijn vader in de Tweede Wereldoorlog als joodse baby daadwerkelijk gevaar liep. Bovendien dacht rond mijn 16e levensjaar redelijk serieus na over emigratie naar Israël. Enkele weken later stond er een groot en hetzerig artikel in de schoolkrant. Bovendien hadden inmiddels ook veel individualistische alternatievelingen uit andere klassen een hekel aan mij ontwikkeld.

Door dit voorval was mijn interesse in het oer-fenomeen ‘politiek’ duidelijk gewekt, iets waarvoor ik mijn toenmalige, enigszins doorgedraaide klasgenootjes nog steeds dankbaar ben. Groepsprocessen, politiek geïnspireerd geweld, onzindelijk eigenbelang en ware intenties verdoezelende retoriek fascineren mij reeds jaren en deze belangstellingen voerden mij langs diverse vakgebieden.
sticker AFA 'nazis bekämpfen'

Nog steeds maak ik mij ernstig zorgen om de welhaast dagelijks verslechterende situatie in multicultureel Nederland.

De meest duidelijk aanwijsbare oorzaken van de diverse problemen liggen in de wetten, geldstromen, bureaucratische mechanismen en de bijbehorende ambtenaren en politici van de onbeheersbare verzorgingsstaat en de voortsluipende tendensen tot controle. Anno 2005 werpen de donkere wolken van Orwells lugubere roman ‘1984’ hun sinistere schaduwen onverbiddelijk vooruit.

David Frankenhuis / 23 april 2005


Tags:        |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>