Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Klokkenluider Navalny veroordeeld

just like thieves graffiti Los Angeles 2011

“In de politieke partij ‘Verenigd Rusland’ zitten enkele mensen die ik in het algemeen waardeer. Maar als je er lid van bent, ben je hoe dan ook een dief. En als je dat niet bent dan ben je een boef, want je gebruikt je naam om de rest van die dieven en boeven te beschermen,” aldus klokkenluider en oppositie-icoon Alexei Navalny afgelopen december in de Russische versie van ‘Esquire’.

sticker sticky fingers Amsterdam 2013

Al snel werd ‘boeven en dieven’ gemeengoed in het jargon van de tegenstanders van Vladimir Poetin, dus kon een rechtszaak wegens laster niet uitblijven.

Uiteindelijk was het Vladimir Svirid, afgevaardigde van ‘Verenigd Rusland’, die de klacht indiende en financiële genoegdoening claimde.

Hoewel hij een miljoen roebel wegens ‘morele beschadiging’ had geëist, kreeg hij er door de Moskouse rechtbank ‘slechts’ 30.000 ($896) toegewezen.

Navalny’s advocaat Kobzev gaat namens zijn cliënt in beroep tegen het vonnis, uit vrees dat meer leden van ‘Verenigd Rusland’ klachten zullen indienen.

DF

Gerelateerd:

Boeven en dieven


Tags:        |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>