Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Advocatenkantoor Saoedische vrouwen

sticker boerka Amsterdam burqa's

De eerste vrouwelijke juristenfirma van Saoedi-Arabië is woensdag geopend. Vier dames kregen onlangs toestemming tot de advocatuur toe te treden.

Mahmoud Al-Zahran, de oprichtster van het bedrijf dat is gevestigd in havenstad Jeddah, hoopt dat vrouwenrechten nu beter gewaarborgd kunnen worden in het aartsconservatieve koninkrijk. De dame werkte eerder als ‘juridisch adviseur’, maar is nu dus ook advocaat.

sticker M-town rebels Amsterdam Apollolaan 2013Volgens Al-Zahran kunnen mannelijke juristen “de problemen en situaties van vrouwen vaak maar moeilijk bevatten”, schrijft Arab News. “Ik geloof dat vrouwelijke advocaten een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan het rechtssysteem”, zei ze. Tot dusver was het voor vrouwen niet eenvoudig iemand te vinden die ze in rechtszaken kon vertegenwoordigen.

Al-Zahran zal overigens ook mannelijke klanten accepteren. Verder hoopt ze dat het aantal dames in de Saoedische advocatuur zal stijgen.

Haar vader, de apetrotse Sheikh Mahmoud Al-Zahran, sprak van de ‘eerste stap’ in het beschermen van vrouwenrechten in Saoedi-Arabië. “Dit zal alle vrouwen helpen die hun problemen niet met een mannelijke advocaat kunnen bespreken”, zei hij.

Sticker LN help Amsterdam ndsm 2013 December

Tijdens de openingsceremonie van het bedrijf werden de dames er door een lokale hoogwaardigheidsbekleder wel op gewezen dat de islamitische wet, of ‘sharia’, de norm blijft in het koninkrijk. De vrouwen dienen hun gezichten dus te bedekken in aanwezigheid van rechters.

DF

Gerelateerd:

Saoedische prins wordt geëxecuteerd

Zweepslagen na bitchfight

Man pleegt zelfmoord om borstvoeding

Saoedische “Julia” mag in Jemen blijven

Vader bruid doodt broer bruidegom

Moslima aangerand tijdens gebed

‘No woman, no drive’ satire op rijverbod S-Arabië

Naaktdans = 2000 zweepslagen + 10 jaar cel

Twintig zweepslagen voor Saoediër na “grap” met vrouw

Mekka: bruidegom achter tralies tijdens huwelijksnacht


Tags:        |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>