Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Aanslag schoolmeisje als boemerang tegen Taliban

Mufti Muhammad Haseeb Qadri
Het lijkt er sterk op dat de Taliban zichzelf behoorlijk in z’n voet geschoten heeft met de laffe aanslag op het 14-jarige schoolmeisje Malala Yousafzai. Door heel Pakistan wordt inmiddels geprotesteerd door soms zelfs ongesluierde schoolmeisjes dus is de weerstand bepaald niet gebroken. Zo zegt Javeria Altaf Hussain: (foto rechts) “Oh Taliban listen, Malala is not alone. We are with her. You kill one Malala, ten more will emerge.”

En de schoolmeisjes staan bepaald niet alleen in hun verzet tegen het baardige gespuis. Zo loofde de overheid 100.000 USD uit voor informatie die leidt tot de aanhouding van de plegers van de aanslag.

Voormalig minister van religie-zaken Hamid Saeed Kazmi reageerde met de opmerking dat “Islam het doden van een enkeling ziet als de moord op de gehele mensheid. Ook het doden van een vrouw die haar religie afzweert is verboden.”

Zelfs Pakistaanse geestelijken keren zich inmiddels massaal tegen de fanatiekelingen, wat duidt op de geïsoleerde positie van de Taliban. Mufti Muhammad Haseeb Qadri noemt de aanval on-islamitisch en zegt dat de terroristen ‘de grenzen van de religie hebben overschreden’. “Islam verhindert vrouwen niet om onderwijs te volgen, integendeel, het geloof moedigt dit juist aan.”

De ‘Soennitische Ittehad Council’ (SIC) waarbij ruim vijftig geestelijken zijn aangesloten riep gelovigen op om deze vrijdag te zien als ‘Dag van Veroordeling’ van de Taliban. Volgens de SIC is het vermoorden van onschuldige vrouwen en kinderen ‘geen jihad’ en de aanvallers werden zelfs ‘agenten van Washington’ genoemd. “Zij besmeuren de islam, ondermijnen Pakistan en legitimeren de bestempeling van alle moslims als terrorist.”

Vooralsnog lijkt het er dus sterk op dat de aanslag gewerkt heeft als boemerang die het verdeelde land wist te verenigen tegen een gemeenschappelijke vijand. Mocht de kleine Malala ooit nog uit haar coma ontwaken dan is het niet onmogelijk dat ze een heel ander Pakistan zal aantreffen.

DF

Gerelateerd:

Perverts Pakistan gebruiken meisjes als wisselgeld

(Volkskrant, 3/1/2006)

Ambassadeur Pakistan eruit schoppen!

Wat is een moslim?

(demo tegen Taliban)

Feminisme in Tunesië

Sharia4Belgium overtreedt zelf sharia!

Moreel moorden in Egypte

Martijn’ & ‘forced marriage

Sharia4Belgium in De Balie

Koran & onwetende fundamentalisten


Tags:        |      |      |      |   

2 reacties

 1. Ha Fatima,
  ja, die inspiratie op anderen vrezen ze ongetwijfeld meer dan wat ook, en gelukkig lijkt er nu echt oppositie tegen die club te ontstaan.
  Het lijkt er sterk op dat de Taliban (ook de Afghaanse) voortkomt uit de Pakistaanse ‘ISI’ – InterServices Intelligence – een soort geheime dienst die tussen andere veiligheidsdiensten opereert, en de Amerikaanse rol in het gebied is zonder meer schadelijk en kwalijk te noemen.
  De enige clubs die ‘goed boeren’ bij dergelijke conflicten zijn Pakistaanse generaals, baardige pedo’s en de belangenclub genaamd het MIC – Militair Industrieel Complex, een soort alliantie van (m.n. Amerikaanse) wapenproducenten en corrupte officieren. Ook in Europa heeft deze club helaas veel macht.
  Dank voor je reactie,
  David

 2. Dit moedig meisje inspireert andere meisjes en dat is nou precies waar de Taliban zo doodsbenauwd voor zijn…
  Edoch wie geeft deze monsters dit podium. Wat is de rol van de Westerse bezetter in Pakistan. Pakistan is strategisch wel een belangrijk gebied (naast Iran en de olierijke Caucasus, op de route naar China en India.) Welke belang hebben ‘zij’ bij de Taliban, die het volk onderdrukt en bij oorlog..?

  Mooie column David, wederom goed dat je deze gruwelijkheden aan de kaak stelt …

  Groetjes
  Fatima

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>