Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Aanhang ‘Vliegend Spaghettimonster’ gearresteerd

sticker police violence brutality politie Baltics

“Met religie heb ik geen problemen, tenzij het zich voordoet als wetenschap. Als er een intelligente God bestaat, beschikt hij vast over humor”, aldus oprichter van de ‘Kerk van het Vliegend Spaghettimonster’ Bobby Henderson.

Aanhangers staan bekend als ‘Pastafarians‘, dragen vergieten of spaghetti-helmen op hun hoofd en verzetten zich tegen voorlichting over ‘creationisme’ en intelligent design aan scholieren.

Als God bestaat heeft Hij vast meer gevoel voor humor dan de Moskouse politie en Russische christenen, zo bleek afgelopen zaterdag tijdens een “pasta processie” van deze ogenschijnlijk niet erg serieus bedoelde geloofsorde.

Acht aanhangers van de “kerk” arresteerden de Russische agenten, daarbij geassisteerd door agressieve leden van de Orthodox-christelijke groep ‘Gods Wil’. Deze religieuze bende wordt geleid door Dmitri Enteo, die zich onder andere keert tegen homoseksuelen en punk rock band Pussy Riot.

noodly master

Op de video is te zien dat Pastafarians vrij ernstig geprovoceerd worden door Enteo, maar volgens de politie was er simpelweg geen toestemming gegeven voor de religieuze optocht ter ere van de verjaardag van acteur Robert De Niro.

Hendersons ‘kruistocht’ tegen als wetenschap vermomd geloof startte acht jaar geleden in de Amerikaanse staat Kansas, toen hij aankondigde een uit spaghetti en gehaktballen bestaand monster te aanbidden.

Een jaar later publiceerde hij het Gospel of the Flying Spaghetti Monster’. Daarin wordt onder meer een verband gesuggereerd tussen de wereldwijde afname van piraterij en het broeikaseffect, ter illustratie van het idee dat correlatie en causatie niet hetzelfde zijn.
pasta helm

Inmiddels gebruikt men het ‘Vliegend Spaghettimonster’ ook als moderne variant op ‘Russells theepot‘, dat een model verschaft omtrent bewijslast in de filosofie.

Hopelijk zal de Spaghetti-God (afbeelding) zijn volgelingen beschermen tijdens de ongetwijfeld niet heel zachtzinnige verhoren op het Moskouse politiebureau.

DF

Gerelateerd:

Poetin & Kirill: ‘moderne afgoderij’

Leningrad verbiedt opblaaspoppen-race

Gelovigen Rusland verenigd tegen blasfemie-verbod

Schaap gegijzeld bij aanval op restaurant Moskou

Zjirinovski: baby Kate-William zal bloed Rusland drinken

Russische arts slaat hartpatiënt dood in ziekenhuis

‘Pedofielen’ willen aftreden kinder-ombudsman Rusland


Tags:        |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>