Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

1984: censuur op telegraaf.nl

Orwell '1984', 'war = peace freedom = slavery ignorance =  strength'

Begin juni stond in de Telegraaf en op hun website een interview met Emile Ratelband, waarin de man nogal stevig van leer trok tegen de Nederlandse staat (“De overheid was al een gezwel, maar het is nu een kankergezwel geworden”). Vrij snel na plaatsing was dit artikel reeds verdwenen van hun website (maar staat nog hier of hier), waarop wél allerlei andere artikelen over Ratelband te vinden zijn.

Het lijkt er sterk op dat de overheid – vooralsnog onmachtig om het internet te verbieden – besloten heeft tot een ‘beïnvloedingsoffensief’ via ogenschijnlijk onafhankelijke nieuwsbronnen.

door David Frankenhuis,
geplaatst op Klokkenluideronline.nl
(In de eerste helft van dat verhaal uitte ik kritiek op Geenstijl, maar daar sta ik nu niet meer echt achter en vind ik ook minder relevant dus ik knipte het eruit maar is op bovenstaande link nog wel te lezen. De hoofdpersoon uit het boek ’1984′ werkt trouwens op een overheidsafdeling die zich bezighoudt met het ‘aanpassen’ van actuele en historische bronnen…)

P.S.: het artikel op telegraaf.nl was tussendoor kort te lezen, maar inmiddels weer onvindbaar, op 19/3/2010

Tags:        |      |      |      |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>